Witam wszystkich

nadeszła pora abym skonsultował pewien wybór z osobami, które używały/używają i dobrze znają od strony technicznej M-ki ICS'a
kwestia ma się następująco:
czytałem sporo o kompatybilności tych cebulowych tworów, znam opinie ogólne dotyczące zewnętrznej i wewnętrznej kompatybilności, możliwości i wytrzymałości... ale niestety ani na naszym ani na innych forach(dzięki uprzejmości wuja Google) nie znalazłem dokładnych informacji na temat aspektów możliwości zamiennych do górnego boxa, przy stosowaniu:
-innej głowicy cylindra i innej dyszy niż stokowe ics (czy listwa dosyłacza jest na tyle kompatybilna, że nie będzie trzeba jej wymienić? a jeżeli nie, to jak byłaby kompatybilna, jeżeli w ogóle jest?)
-innej komory HU standardu TM po uprzednim jej przerobieniu, czyli obcięcie płetwy i wydłużeniu szyjki podajnika(czy będzie dobrze współpracowała ze stokową dyszą ics?:szczelność dysza-komora i podawanie kulek)
-innej komory HU standardu TM po uprzednim jej przerobieniu, czyli obcięcie płetwy i wydłużeniu szyjki podajnika(czy będzie dobrze współpracowała z inną dyszą niż stokowa dysza ics?: szczelność dysza-komora i podawanie kulek)
-stokowej komory ics z inną dysza niż stokowa(czy będą dobrze współpracować?: szczelność dysza-komora i podawanie kulek)
znajdywałem tylko szczątkowe informację i do tego różne(wiem, że tu chodziło min. o różne po między np: dyszami shs, ca, ics itd.)
pytam o to, gdyż ostrze zęby na
http://www.madonion.eu/m4-cqb-z-krotka- ... -p759.htmlchcę wiedzieć, na co mógłbym sobie pozwolić jeżeli chodzi o uszczelnienie układu cylindra i jaka kombinacja (z trwalszą komorą hu standardu TM, czy delikatniejszą ICS) była by lepsza, oraz czy w ogóle warto szukać szczelniejszych podzespołów układu cylindra.
od razu wyprzedzę i napisze cel:
dwa boxy cqb i las(max 420, przy konwersji z długa lufa)
dziękuję za wszelką pomoc