kolo1500 napisał(a):
http://www.gamepod.com/fps_calculator.phpi do tego dodam komentarz:
niby zmienia się tylko ilość dżuli tzn przy cięższych kulkach rośnie ale tu jest właśnie odpowiedź większa moc kulki powoduje zmniejszenie (względem kulki)istotności oporu powietrza = większa masa mniejsza podatność na opory powietrza
proste porównanie:
masz kule do kręgli i kartkę papieru upuszczasz je w jednej chwili na dużym wietrze kula przemieści się w zdecydowanie mniejszym stopniu niż kartka (względem Ciebie)
nie umiem chyba tego lepiej wytłumaczyć
No to sprawdziłem. I wciąż przy tych samych parametrach (oprócz wagi oczywiście) 0,2 mają większy zasięg metrów, niż 0,25. Dobra tylko co my porównujemy. Ty porównujesz mi znaczne różnice wagowe dwóch ciał, co do tej zależności sie rzecz jasna zgodzę. A ja przyrównuje dwa ciała różniace się nieznaczną wagą i do tego jeszcze nie różniące się powierzchnią (Kartka jest szersza i lżejsza od kuli do kręgli.). Więc wybacz, ale nie bardzo łapię o czym ty do mnie mówisz.
kolo1500 napisał(a):
ciesze się ,że nie chciałeś nikogo obrazić ale sory troche to tak wyszło
Wybacz bracie, ale nie czuje się w obowiązku brać odpowiedzialność za brak dystansu do pewnych stwierdzeń, wręcz zakrawający na paranoję. To twoje subiektywne stwierdzenie. Ja uważam, że nic złego nie zrobiłem. Nie nazwałem go (pośrednio) jełopem, czy kretynem - to by było faktycznie obrażanie. Rzuciłem lekkim żarcikiem.
dodzor napisał(a):
To w takim razie móje fal/socom/sr rozpierdalają prawa fizyki, bo fal strzela dalej na 0.25 niż na 0.2, sr strzela dalej na 0.3 niż na 0.28, a socom strzela o wiele dalej na 0.28 niż na 0.2
Dlatego nie mam ochoty Ci nic tłumaczyć, bo siedzę w tym o wiele dłużej i wiem swoje, tyle w temacie, następnym razem staraj się sprawdzić coś na własnej "skórze", będzie lepiej.
Nie wiem, jak tyś to sprawdzał, ale też i nie chce wiedzieć biorąc pod uwagę twój styl wypowiedzi. DO ciebie raczej kolo powinien sie przypiernicząć nie do mnie. Nie robisz mi łachy, że mi cokolwiek tłumaczysz i ja twej łaski również nie potrzebuje, więc jak takie cierpienie ci sprawia dyskusja ze mną, zwyczajnie jej nie podejmuj. Siedź sobie ile chcesz, nie obchodzi mnie to. Jak nie masz zamiaru podzielić się wiedzą, przy okazji nie robiąc takiej łachy i jeszcze do tego nie stosować pogardy za to, że ktoś chciał troche podyskutować, zwyczajnie nie wypowiadaj się na forum, bo jesteś specyficzny. Nie wiem, za kogo się masz, ale twoje przerośnięte ego chyba nie pozwala ci na kulturalne zwrócenie uwagi, że ktoś się myli.