Zmień rozmiar tekstu













Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak założyć rączkę przeładowywania w M16 (PJ)
PostNapisane: 30 06 2014, 13:12 

Dołączył(a): 04 03 2014, 18:39
Lokalizacja: Kraków (okolice miasteczka AGH)
Witam,

po powrocie z pustyni w m16 troszkę chrzęściło pisakiem, więc postanowiłem rozebrać body, żeby ten piasek usunąć.

Mam problem ze złożeniem tej rączki przeładowywania, którą pociągając odsłaniamy dostęp do regulacji HU. Zacząłem robić to trochę na siłę i w dodatku ta sprężyna tej rączki troszkę mi się naciągnęła (próbuje ją teraz jakoś zbić). Jak to ustrojstwo złożyć?

_________________
Intel Xeon W3540 @ 4.0GHz | 8GB RAM @ 1744MHz | R9 270x DirectCU II TOP| Fortis HE1225 | Asus P6T | OCZ 700W | [[[[LG M2550D-PZ]]]] | PlayStation 4


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak założyć rączkę przeładowywania w M16 (PJ)
PostNapisane: 30 06 2014, 16:17 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 07 2011, 8:18
Lokalizacja: Kraków - Wola Duchacka
sprężynka trzyma się w dwóch miejscach.
Pierwsze to na takim haczyku na samej rączce, a drugie trzyma się na śrubie w górnym body

_________________
Pozdrawiam. WinduriN.
----------
Serwis L.P.K.
Tel. 696160766 - WinduriN
Tel. 730802011 - Chuck
L.P.K. - KLIK!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak założyć rączkę przeładowywania w M16 (PJ)
PostNapisane: 30 06 2014, 16:22 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 07 2011, 8:18
Lokalizacja: Kraków - Wola Duchacka
Dodaję foto:
Obrazek

_________________
Pozdrawiam. WinduriN.
----------
Serwis L.P.K.
Tel. 696160766 - WinduriN
Tel. 730802011 - Chuck
L.P.K. - KLIK!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak założyć rączkę przeładowywania w M16 (PJ)
PostNapisane: 30 06 2014, 16:57 

Dołączył(a): 04 03 2014, 18:39
Lokalizacja: Kraków (okolice miasteczka AGH)
Problem w tym, że po jej założeniu i przybliżeniu rączki przeładowywania sprężynka "wygina" się do środka body i praktycznie uniemożliwia wsadzenie komory HU. Pomyślałem, że przed wsadzeniem komory najpierw tą dźwignię przeładowywania zostawię lekko naciągniętą (tak żeby sprężynka nie wybulwiała się do body) ale i tak po wsadzeniu komory i gb jakoś lipnie to działa i zacina się ten cały mechanizm, najprawdopodobniej sprężyna jest rozciągnięta i przez to zbyt długa, a ja w dodatku jakoś lipnie to zakładam... Chyba jutro się z tym przejadę do sklepu :evil:

_________________
Intel Xeon W3540 @ 4.0GHz | 8GB RAM @ 1744MHz | R9 270x DirectCU II TOP| Fortis HE1225 | Asus P6T | OCZ 700W | [[[[LG M2550D-PZ]]]] | PlayStation 4


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak założyć rączkę przeładowywania w M16 (PJ)
PostNapisane: 30 06 2014, 20:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 07 2011, 8:18
Lokalizacja: Kraków - Wola Duchacka
masz zbyt rozciągniętą sprężynę.
Po wymianie springa, powinno hulać

_________________
Pozdrawiam. WinduriN.
----------
Serwis L.P.K.
Tel. 696160766 - WinduriN
Tel. 730802011 - Chuck
L.P.K. - KLIK!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL