Ponieważ zalewa mnie fala pytań o beret co ogólnie mnie zdziwiło bo wydawało mi się że społeczeństwo ASG jest totalnie zamerykanizowane

załączam instrukcję krok po kroku, jeśli ktoś nie zrozumie to oznacza że jest zbyt głupi aby nosić taki beret
1. Beret należny porządnie zwilżyć wodą i ułożyć na płaskiej powierzchni, pierwszym krokiem w składaniu jest zagięcie beretu na wysokości szwu naszywki z orzełkiem.

2. Następnie należy wykonać Rekinka czyli 4 zagięcia, miejsce w których mają być ilustruje obrazek pod spodem. Na pierwszym zaraz za orzełkiem przyszywa się stopień a na kolejnym jest miejsce na proporczyki kolejne są puste.

3. Teraz obracamy beret na drugą stronę i wygładzamy powierzchnię, cały nadmiar rozciągamy w dół ku skórzanym wargom beretu.

4. Ponownie obracamy na poprzednią stronę, wyrównujemy wargi i rozciągnięty wcześniej nadmiar.

5. Nadmiar zaginamy wzdłuż pierwszej wargi i wsadzamy do środka, poprawiamy rekinka i umieszczamy całość między dwie płaszczyzny. Po wyschnięciu beret będzie automatycznie składał się do takiej postaci.

Zresztą i tak każdy nosi jak chce
UKŁADAM ODPŁATNIE BERETY SZCZEGÓŁY NA PW