Zmień rozmiar tekstu













Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 21 10 2015, 21:16 

Dołączył(a): 02 04 2010, 20:02
Lokalizacja:
Witam

mam ładowarkę Batimex taka z Taiwangun i mam baterie np 1600 2/3 A 9,6V
na ładowarce mogę ustawić ilość cel oraz jak mi się zdaje prąd ładowania :500mA lub 1000mA
i teraz pytanie
jak ja mam to ustawić bo pakiety ladują mi się po 7h i więcej a strzelania jest ok 2 magazynki hi-cap 250 bb
prosze o szybka odpowiedź i tak miare prosto zebym to zrozumial:D :mrgreen:

Pozdrawiam


Ostatnio edytowano 22 10 2015, 13:06 przez Itheron, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 21 10 2015, 21:29 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 09 2011, 16:40
Lokalizacja: Cracovia
wujek google prawdę Ci powie

_________________
wierzę, że pan jednak mnie nie opuści, jakby miał z rąk taką zdobycz wypuścić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 21 10 2015, 21:42 

Dołączył(a): 02 04 2010, 20:02
Lokalizacja:
siedzę w google i szukam nie jestem elektronikiem i nie kumam za bardzo o co w tym wszystkim caman


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 21 10 2015, 21:48 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 09 2011, 16:40
Lokalizacja: Cracovia
rzadko kto jest i ludzie dają sobie radę

_________________
wierzę, że pan jednak mnie nie opuści, jakby miał z rąk taką zdobycz wypuścić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 21 10 2015, 23:45 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 08 2015, 22:06
Lokalizacja: Kraków - Złocień
hryztuz napisał(a):
rzadko kto jest i ludzie dają sobie radę


Jeśli nie masz zamiaru pomóc koledze, to może wcale się nie wypowiadaj, po co ta zgryźliwość... :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 11:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 01 2010, 20:16
Lokalizacja: Kraków
Qadd napisał(a):
hryztuz napisał(a):
rzadko kto jest i ludzie dają sobie radę


Jeśli nie masz zamiaru pomóc koledze, to może wcale się nie wypowiadaj, po co ta zgryźliwość... :roll:


Też nic nie wnosisz do tematu, a się odzywasz. Co to masz za baterię, firma jakaś? Karabin jaki? Wtyczki jakie? Coś więcej napisz o tej ładowarce, daj linka do niej. I opisz co masz w środku w replice, a najlepiej jakbyś miał drugą baterię do porównania.

_________________
  ▲
▲ ▲

POLISH SPACE MARINES


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 13:02 

Dołączył(a): 02 04 2010, 20:02
Lokalizacja:
Witam
nie wiem co to ma za znaczenie co mam w karabinku no ale jak pytasz to odpowidam :

w konfiguracji posiada siłę wystrzału około 430 fps.
* Nowy Gearbox V.2 z systemem szybkiej wymiany sprężyny
* sprężyna (130 m/s)
* chromowany cylinder o zwiększonej średnicy
* wzmocniona metalowa głowica cylindra (o zwiększonej średnicy przeznaczona do zestawu cichego)
* wzmocniona stożkowa kierunkowa głowica tłoka z łożyskowaniem (przeznaczona do zestawu cichego, łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny)
* silnik o zwiększonym momencie obrotowym
* wszystkie zębatki są stalowe osadzone na stalowych łożyskach ślizgowych 8mm
* prowadnica sprężyny jest w standardzie wzmocniona(metalowa) wraz z łożyskowaniem, które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny)
* niskooporowe okablowanie gearboxa
* Nowa ulepszona komora Hop-Up zgodna z gumkami GUARDER

a tu link do ładowarki:

http://www.taiwangun.com/ladowarki-2/la ... aign-id=19

baterie:
pierwsza to jakiś no name stockowy w sensie dostałem do repliki 1500mAh chyba 8.4V

druga dokupiłem: 8Fields 1600mAh NiMH 2/3A 9,6V
http://www.taiwangun.com/akumulatory-9- ... aign-id=19


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 13:13 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 01 2010, 20:16
Lokalizacja: Kraków
Nie uważasz, że 9.6v przy takiej sprężynie to trochę za mało? 8fields to nie jest zbyt dobra firma baterii, moim zdaniem powinieneś się przerzucić na ładowarkę czegoś w stylu I-MAX + dobry pojemny lipol, ewentualnie zamontować jakiś mosfecik jakiej firmy masz ten silnik? Na stockowej batce tak samo szybko przestaje strzelać?

_________________
  ▲
▲ ▲

POLISH SPACE MARINES


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 16:28 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 02 2010, 22:30
Lokalizacja: Krakow - Azory
silnik powinien byc ok, opis pj z taiwangun, co sugeruje neodyma

ps: sugerowalbym test na innej baterii (najlepiej nie Twojej)
jak bedzie git, to daj komuś swoje batki do pelnego rozladowania i naladowania i je przetestuj.

_________________
Pozdrawiam, dik89
L.P.K.


KOMIS-moje aktualne ogłoszenia


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 16:57 

Dołączył(a): 02 04 2010, 20:02
Lokalizacja:
na stockowej batce strzela jeszcze mniej
oki to zrobię jak mówicie
najprawdopodobniej bedę w niedziele na F50 wiec wtedy spróbuje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 19:41 

Dołączył(a): 29 04 2007, 15:50
Lokalizacja:
Ależ pierdolicie :D.

Cytuj:
Co to masz za baterię

Napisał wystarczająco danych.

Cytuj:
Wtyczki jakie?

Chryste, a jaka u licha różnica? :D Na badziewnych, chińskich Tamiyach mini normalny gnat z normalną batka działa i ma działać.

Cytuj:
Coś więcej napisz o tej ładowarce, daj linka do niej.

Istnieją już airsoftowcy którzy nie znają klasycznego Batimexa?! Ależ ten czas leci.


Do autora zaś. Ilość celi ustawiasz taką, jaką masz. Prąd łądowania- stosowałem zwykle 500mA a jak mi się spieszyło to 1000. Przeciętnej jakości NiMHy spokojnie to znoszą i póki sa zadbane (nie katowane np stockowym prostowniczkiem :D)- beda służyły długo.

Przetestuj gnata na innej batce o podobnych parametrach oraz swoje batki na stuprocentowo sprawnym gnacie który na podobnej baterii działa poprawnie. Wnioski wysnujesz sam- albo masz spieprzone poskładanie gnata (tak przypuszczam) albo coś z batkami. Z tym, że jesli batki są w miarę nowe i nie skatowane- nie przewiduję z nimi problemów. Moje NiMHy mają chyba koło 5 lat i śmigają do dziś.

_________________
Serwis Dexterka <3
https://www.facebook.com/Dexterkrak/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 21:43 

Dołączył(a): 02 04 2010, 20:02
Lokalizacja:
rozumiem że cele to pojedyńcze akumulatorki z jakich składa się pakiet


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 21:53 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 02 2010, 22:30
Lokalizacja: Krakow - Azory
tak

_________________
Pozdrawiam, dik89
L.P.K.


KOMIS-moje aktualne ogłoszenia


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 22 10 2015, 22:06 

Dołączył(a): 02 04 2010, 20:02
Lokalizacja:
dzięki za Info
już rozumiem wszystko


Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ładowanie pakietów
PostNapisane: 24 10 2015, 20:38 

Dołączył(a): 02 04 2010, 20:02
Lokalizacja:
dobra jeszcze jedno pytanko odnośnie pakietów
jakiej firmy są ok??

takie ??
http://gunfire.pl/product-pol-115220886 ... -Type.html


a ładowarka ??
http://gunfire.pl/product-pol-115220076 ... nergy.html
lub
http://gunfire.pl/product-pol-115220604 ... arger.html


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL