Witam.
Jako, że Twierdzy już nie ma, postanowiłem wrócić do korzeni i buduję teren do gry w innym miejscu - koło miejscowości Antolka na Miechowszczyźnie, około 50 km od centrum Krakowa "siódemką" w stronę Warszawy. Teren nie jest nowością, w latach 2007 -2010 odbyło się tam już kilka większych i mniejszych strzelań (w tym dwa PokeSimy). Również już w tym roku grały tam dwie grupki. Teren jest prywatny i nadaje się do gry. Są tam dwa wzgórza - na jednym
jeszcze stoi stara chatka, przez środek przebiega dolinka, reszta to wąwozy, skarpy i ostre podejścia. Teren zatem dość wymagający kondycyjnie. Przeważająca część obszaru to las (w 70% około 30 letni - iglasty). Powierzchnia terenu około 3,5 Ha.
Mapka terenu:
https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... sp=sharingZdjęć nie mam aktualnych ale można znaleźć trochę w galerii (Poligon Letnoga) na stronce z mojego podpisu.
Z budową ruszamy od poniedziałku 15.06.15. Pierwszy etap, to zagospodarowanie okolic wzgórza z domkiem oraz dolinki w centralnych punktach terenu. Zmniejszenie dystansów poprzez wybudowanie domków/skupisk domków. W tej chwili mamy materiałów na około 25 domków o wymiarach zbliżonych do tych kostek z Dobczyc (2mx2mx2m). Dodatkowo trochę worków. W ziemi można dowolnie kopać. W późniejszym czasie będzie sporo ściętych drzew, a więc budulec na inne ciekawe rzeczy. Np takie jak te:
Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3Ogólnie dla miłośników fortyfikacji polowych jest tu pole do popisu.
Nie piszę tego posta tylko po to, co by się pochwalić

ale przede wszystkim, żeby rzucić info, że takie coś się dzieje. Nie jest to jakiś plan na mglistą przyszłość. Poligon stanie jeszcze w tym roku. Do połowy lipca planujemy zakończenie pierwszego etapu. Jeśli ktoś chce dołożyć swoją cegiełkę do tego projektu i jakoś pomóc w tworzeniu to zapraszam na PW. Teren budujemy w dwie osoby (w porywach do czterech weekendami). Każda para rąk mile widziana. Niestety nie jest to oferta pracy zarobkowej. Zapewniam natomiast jedzenie, picie, ciekawe zajęcie, testowanie w boju oraz możliwość odwdzięczenia się w inny sposób. Wszelkie pomysły również mile widziane.
Salut.