Zmień rozmiar tekstu













Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 15 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zasilanie repliki
PostNapisane: 03 09 2012, 14:50 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 03 2011, 20:44
Lokalizacja: Podłęże /k. Wieliczki
Bry. Planuję rozstać się ze standartowymi pakietami i mam zamiar kupić LiPo.

Potrzebuje dwóch sticków jeden do repliki o mocy 360fps, drugi do repliki o mocy ~500fps. Jakie wybrać by były ok?

Do tego przyda się ładowarka i myślę o tej (innych pakietów poza LiPo nie mam zamiaru posiadać) http://www.madonion.eu/mini-ladowarka-p ... p1310.html - trafny wybór?

Pozdro!

_________________
Wasilij, Iwan czy Fiodor, imię nie jest ważne. Najważniejsze jest nazwisko które mamy wspólne, Specnaz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 03 09 2012, 15:43 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 06 2009, 10:27
Lokalizacja: Kraków
Bry :)
Do 360 FPS to spokojnie ci wystarczy pakiet 7,4
Jeżeli chodzi o replikę o mocy 500 FPS to bez lipola 11,1 się nie obejdziesz.
Napisz proszę jakie masz zębatki (przełożenie) i silnik (mocowy czy hi speed) w tej mocnej replice.

_________________
11:05 PM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 03 09 2012, 17:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 03 2011, 20:44
Lokalizacja: Podłęże /k. Wieliczki
Dostałem co do tuningu taką informację:

Tuning Geraboxa: sprężyna m150 (sp150 guarder), , tłok wszystkie zęby stalowe, prowadnica tłoka stalowa łożyskowana, silnik na neodymowych bardzo duży moment obrotowy (niebieski PJ), kierunkowa doszczelniona aluminiowa głowice tłoka i, zębatki osadzone na łożyskach tocznych (kulkowe G&G), aluminiowa doszczelniona dysza, hop-up gumka silikonowa G&G zielona, okablowanie niskooporowe + MOSFET, lufa wewnętrzna 490mm.

Mam nadzieję że pomoże.

_________________
Wasilij, Iwan czy Fiodor, imię nie jest ważne. Najważniejsze jest nazwisko które mamy wspólne, Specnaz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 03 09 2012, 18:45 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 06 2009, 10:27
Lokalizacja: Kraków
Zakładam że zębatki to super torqe... Silnik powinien dać radę.
Zdziwiony jestem że docelowo masz mieć 500 FPS a oni wsadzają sprężynę M150.
Na M130 Guardera miałbyś zbliżone wyniki przy mniejszym obciążeniu układu pod warunkiem że wszystko jest idealnie szczelne.
Coś czuję że sklep/serwis nie przykłada się do pracy i zakłada pozostawienie sporych nieszczelności, a nadrabia straty mocniejszą sprężyną,

Tak czy siak musisz mieć lipola 11,1

_________________
11:05 PM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 03 09 2012, 19:47 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 03 2011, 20:44
Lokalizacja: Podłęże /k. Wieliczki
Repli kupiona za grosze, tylko zasilania nie mam. Dzięki za pomoc. A ta ładowarka się nada?

_________________
Wasilij, Iwan czy Fiodor, imię nie jest ważne. Najważniejsze jest nazwisko które mamy wspólne, Specnaz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 05 09 2012, 9:10 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 01 2008, 11:48
Lokalizacja: Zona
Co to za replika?

M150 powinno ci dać dużo więcej fps. Są tacy, którzy robią 500 fps na M130 przy dobrym doszczelnieniu. Z aluminiową dyszą ja mam złe wspomnienia.

Lufa wewnętrzna 490 mm - co to za tuning :?: :roll:

_________________
Saigon, shit!

Stowarzyszenie Krakowski Airosft pozdrawia


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 05 09 2012, 15:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 06 2009, 10:27
Lokalizacja: Kraków
No właśnie pisz co to za replika jakiej firmy i gdzie Ci ją robić mają bo jestem trochę zdziwiony.

Stalk - dysze aluminiowe i mosiężne są specyficzne i wymagają indywidualnego dopasowania do komory bo niekiedy są przewymiarowane tak jak Deep Fire. Plus dla nich to idealna szczelność.
Ja po 3 godzinach pracy nad mosiężną dyszą uzyskałem zamierzony efekt (pełna szczelność i podawanie kulek 100/100) i nie oddam jej nigdy nikomu bo jest perfekcyjna.
Niestety jest dopasowana do konkretnego gearboxa, prowadnicy dyszy i komory w której pracuje.

_________________
11:05 PM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 05 09 2012, 17:09 

Dołączył(a): 29 04 2007, 15:50
Lokalizacja:
Moja mosiężna DF pasowała od strzała i bez najmniejszego problemu :D.

_________________
Serwis Dexterka <3
https://www.facebook.com/Dexterkrak/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 05 09 2012, 17:45 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 06 2009, 10:27
Lokalizacja: Kraków
A moja nie - Była za długa o jakieś 0,5 mm i deczko zbyt pasowna w stosunku do komory PROWINa - nie ocierała o ścianki ale wolałem ją na średnicy zewnętrznej troszki przypolerować :wink:

_________________
11:05 PM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 05 09 2012, 21:11 

Dołączył(a): 29 04 2007, 15:50
Lokalizacja:
Aaa bo wiesz, jak dysza dedykowana do konkretnej repliki a Ty masz wymienioną komorę na inną to może nie pasować. Na szczęście nigdy nie przyszło mi do głowy wymieniać komory TM na inną :D

_________________
Serwis Dexterka <3
https://www.facebook.com/Dexterkrak/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 05 09 2012, 21:27 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 06 2009, 10:27
Lokalizacja: Kraków
No ja musiałem sobie wymienić bo oryginalną sobie wygłem :lol:

_________________
11:05 PM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 18 09 2012, 20:18 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 03 2011, 20:44
Lokalizacja: Podłęże /k. Wieliczki
Lipol kupiony, poczarowane w gejboksie. 55 do 65 metrów sylwetka ludzka na pojedynczym kaput!

Jaką preckę do tego? Myslę nad Promykiem, lecz może być to za duży wydatek (jaki polecany zamiennik?)

_________________
Wasilij, Iwan czy Fiodor, imię nie jest ważne. Najważniejsze jest nazwisko które mamy wspólne, Specnaz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 18 09 2012, 20:19 

Dołączył(a): 25 03 2010, 6:19
Lokalizacja: Zagorzyce Dw. / Krk
systema a od biedy guarder 8)

_________________
Kręciłem bekę z KRULA nim było to modne!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 18 09 2012, 20:30 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 03 2011, 20:44
Lokalizacja: Podłęże /k. Wieliczki
Zapomniałbym, batka nie wchodzi mi pod dekiel i chcę wyprowadzić kable na zewnątrz. Jak to zrobić jak nałatwiej/najlepiej (nie potrzebne skreślić) nie przerabiając w znacznej części repliki?

_________________
Wasilij, Iwan czy Fiodor, imię nie jest ważne. Najważniejsze jest nazwisko które mamy wspólne, Specnaz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zasilanie repliki
PostNapisane: 18 09 2012, 20:45 

Dołączył(a): 25 03 2010, 6:19
Lokalizacja: Zagorzyce Dw. / Krk
przedłużka i delikatnie podpiłowany dekiel a bateryjka gustownie wklejona do kolby 8)
sam mam zamiar tak zrobić 8)

_________________
Kręciłem bekę z KRULA nim było to modne!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 15 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL